Prešovská detská univerzita bude tento rok v znamení umenia

09.05.2011 Prešov

Prešov 9. mája (TASR) - Vzdelávacie aktivity Prešovskej detskej univerzity (PDU) sa tento rok budú niesť v znamení umenia. Prázdninové podujatie, ktoré ponúka deťom od 7 do 14 rokov príležitosť na zaujímavé strávenie voľného času, sa bude konať od 11. do 15. júla.
Po 4. raz ho organizuje Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania Prešovskej univerzity spolu s Kabinetom výskumu detskej reči a kultúry Pedagogickej fakulty a ďalšími fakultami. Vladimíra Pohorelcová z úseku propagácie a marketingu PU informovala, že prihlášky na PDU budú prijímať do 31. mája.
V rámci prednášok a seminárov sa deti dozvedia, ako vznikajú rozprávky, odkiaľ sa vzala hudba alebo či je umenie skryté v prírode. Okrem toho im tu prezradia tajomstvo vzniku filmu a nebudú chýbať ani zaujímavosti zo sveta divadla.
Stretnú sa napríklad s hudobníkom Mariánom Čekovským, spisovateľmi Janou Bodnárovou, Petrom Karpinským, Jánom, Mariánom a Petrom Milčákovcami, prípadne ďalšími osobnosťami vedy a umenia.
Deti sa takýmto spôsobom dozvedia viac o záhadách spoločenskovedných a prírodovedných disciplín, jedinečnostiach kultúry Prešova a šarišského regiónu, ale aj o univerzitnom spôsobe vzdelávania. Po absolvovaní aktivít PDU získajú malí vysokoškoláci titul \"bakalárček\", respektíve \"magisterček\".
Pohorelcová dodala, že všetky potrebné informácie vrátane formulára prihlášky nájdu záujemcovia na webovej stránke Prešovskej univerzity.
 

Vyberte región

mark